torsdag 29 juli 2010

Norra Öland och Böda Hamn....


Böda Hamn är klassad som en av Sveriges finaste ställplatser och vi kan bara hålla med, här finns allt och lite till. Otroligt fin havsutsikt med båtlivet alldeles intill, vackra solnedgångar att njuta av.


En lång  grön pir där vi kunde rasta hundarna. Det finns grönområden runt om hela hamnen och även en sandstrand om man vill bada.

Här finns restaurang med god mat och pizza, pub och rökeri, samt en liten affär där man kunde handla det nödvändigaste, färskt bröd m.m. Vissa kvällar var det musik och linedans. Loppis var det på Lördagen när vi var där.

Vi hade hört att i Kårehamn skulle det vara en fin ställplats också. Blev lite nyfikna och begav oss dit, men blev mycket besvikna, bara vatten och betong, en litet rökeri med servering fanns där men inget mer. Vi rastade hundarna en bit bort där det fanns lite gräs, det kommer då en man på cykel och säger till oss att släppa hundarna så kanske det kommer fler tillbaka. Det vågar man ju inte för då finns ju risken att dom kommer tillbaka på cykel och är oförskämda 👎😡

Vi packade snabbt  ihop oss och åkte direkt  tillbaka till Böda Hamn och allt trevligt folk igen och njöt av en vacker solnedgång.


Så var det då sista morgonen på denna plats, för denna gången. Vi tog en sista tur ut på piren med
hundarna och fotograferade lite till.


En lugn och tyst morgon, sjön låg spegelblank, endast fåglarna från naturreservatet intill och korna på udden hördes. Vår underbara Sindy trivdes som fisken i vattnet, speciellt ute på denna piren.Vi lämnar Böda Hamn för denna gången, men vi kommer tillbaka!!!
1 kommentar:

  1. Ser att ni har haft en trevlig tid på Öland :)
    Hoppas att ni tar en sväng i sensommaren till oss i vackra Åhus sen ;) Vi ses!
    Kramizar

    SvaraRadera